LOZAN BARIŞ ANLAŞMASININ 97. YILDÖNÜMÜ

24.07.2020 - 1911
LOZAN BARIŞ ANLAŞMASININ 97. YILDÖNÜMÜ

“Bu antlaşma, Türk Milleti'ne karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!”                        Mustafa Kemal ATATÜRK

Bugün Türk Milletinin tüm dünya milletlerine örnek olan emperyalizme karşı verdiği eşsiz Kurtuluş mücadelesini taçlandıran diplomasi zaferi Lozan Barış Anlaşmasının 97. yıldönümü. Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlığının, Milli Egemenliğin ve  Misakı Milli sınırları içerisinde Vatanın bölünmez bütünlüğünün tescil belgesi niteliğindeki Lozan Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya devletleri ile eşit haklara sahip olmuş ve resmi olarak tanınmıştır. Lozan Barış Anlaşmasının  97. Yıldönümünde Devletimizin kuruluş ve bağımsızlığının mimarı  başta Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı, bu anlaşmaya Devletimiz adına imza koyan heyetin başkanı İsmet İnönü’yü ve tüm diplomasi heyetimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.