KOCAELİ BAROSU SULH MERKEZİ KURULMUŞTUR

09.01.2020 - 2240
KOCAELİ BAROSU SULH MERKEZİ  KURULMUŞTUR

Göreve yaptığımız süre içerisinde, Baromuza kayıtlı meslektaşlarımızın, müvekkilleri veya başka meslektaşlar ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle başlatılan disiplin soruşturmalarının büyük bir kısmının taraflar arasında sağlıklı iletişim kurulamamasından kaynaklandığını gözlemlemiş bulunuyoruz.

Tarafların karşılıklı olarak görüşmeleri durumunda çözümlenebilecek olayların disiplin soruşturmalarına konu edilmesinin, tarafları manen yıpratmakta olduğu ve ciddi zaman kayıplarına sebebiyet verdiği tespit edilmiştir.

Bu nedenle, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 95/5 maddesinde düzenlenen; Levhaya yazılı avukatlar arasında, avukatlarla avukatlık ortaklıkları, avukatlık ortaklığının ortakları arasında ve bunlarla iş sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklarda istek üzerine aracılık etmek ve arabulmak, ücret uyuşmazlıklarında sulha davet etmek” hükmü gereğince, taraflar arasındaki uyuşmazlıkların sulh yoluyla çözümlenebilmesi için Kocaeli Barosu Sulh Merkezi kurulmuştur.

Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu’nun 07/01/2020 tarih ve 01/21 sayılı kararı uyarınca 08/01/2020 tarihinden itibaren, disipline konu şikayetler için başvuru sahibinin yazılı talebi halinde, başvurucu Kocaeli Barosu Sulh Merkezi’ne yönlendirilecek, Kocaeli Barosu Hukuk Müşavirliği’nin taraflarla görüşerek belirleyeceği bir tarihte toplantı yapılacak ve görüşmelerin sonucu Avukatlık Kanunu 95/5 maddesi gereğince tutanak haline getirilecektir.

Kocaeli Barosu Sulh Merkezi’nin tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar getirmesini temenni eder, iyi çalışmalar dileriz.

KOCAELİ BAROSU