KOCAELİ BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ ADANA’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞTAYINA KATILDI

22.03.2022 - 1750

Adana Barosu tarafından düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı,  Kocaeli Barosu dahil 56 baronun katılımıyla  18-19 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştay’a  Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezini temsilen Av. Ezgi Çalışkan ve Av. Ebru Keser katıldı.

ADANA BAROSU KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI’NDA KADINA YÖNELİK ŞİDDET 7 BAŞLIK ALTINDA DEĞERLENDİRİLDİ

-Flört Şiddeti,

-Medya Dilinde Dönüşüm Yolları ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik,

-Yargılama Sürecinde Cinsiyetçi Dil ve Ayrımcılık,

-Soruşturma ve Kovuşturma Aşamasında Koruyucu Tedbirleri İyileştirme,

-Aile Hukukunda Arabuluculuk, Uzlaştırma, Süreli Nafaka

-Ceza Hukuku Yönünden Şiddet

-6284 Sayılı Yasa ile Uluslararası Hukukta Başvuru Yolları ve Veri Tabanı Oluşturulması

Olarak belirlenen 7 farklı konu başlığı altında 11 ayrı  masada toplanan  avukatlar,  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamındaki önerilerini paylaştılar.  Böylece  Çalıştay’ da 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve kanun uygulamalarının iyileştirilmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda etkin yöntemlerin belirlenebilmesi için çözüm önerileri sunularak ortak bir çalışmaya imza atılmış oldu.

ÇALIŞTAYDA “DAYANIŞMA SÖZÜMÜZ, MÜCADELE GÜCÜMÜZ “ SLOGANI BENİMSENDİ.  ÇALIŞTAYDA PAYLAŞILAN ÖNERİLER VE ALINAN KARARLAR BİR BİLDİRİ İLE KAMUOYUNA DUYURULACAK

Kocaeli Barosu adına Çalıştay’a katılan   Kadın Hakları Merkezi Sekreteri Av. Ebru Keser  “ Dayanışma Sözümüz, Mücadele Gücümüz sloganı ile yola çıkan ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Panel ve Çalıştay'a ev sahipliği yapan Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi' ne emekleri için teşekkürlerini bildirdiklerini;  özellikle  şiddet mağdurlarına soruşturma aşamasında ücretsiz avukat sağlanmasının önemi üzerinde durduklarını belirttik. Kocaeli Barosu olarak,  kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi ve kadının hayatın her alanında eşit haklara sahip olması amacıyla etkin şekilde mücadele etmeye kararlı olduğumuzu ifade ettik” dedi.

Avukat Ezgi Çalışkan “ Çalıştayda  kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde, kadına yönelik şiddetin son bulması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının ekonomik ve sosyal alanlarda güçlendirilmesinin  devletin asli yükümlülüğü olduğu ;     kadına yönelik şiddetle mücadelede hayati önem taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmeyeceği yönünde görüş birliği oluştuğunu; paylaşılan öneriler ve alınan kararların bir bildiri ile kamuoyuna duyurulacağı bilgisinin verildiğini ”  söyledi.