KOCAELİ BAROSU 38 OLAĞAN GENEL KURULU

04.09.2024 - 352
KOCAELİ BAROSU 38 OLAĞAN GENEL KURULU

Aşağıda gösterilen gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere Avukatlık Yasası’nın 82. ve 84. maddeleri gereğince KOCAELİ BAROSU 38 OLAĞAN GENEL KURULU’NUN toplantıya çağrılmasına yönelik Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir.

Genel Kurul 1136 Sayılı AVUKATLIK YASASI’NIN 87. maddesi gereğince mevcudumuzun yarısından bir fazlasını teşkil eden üyenin katılması durumunda;

“Kocaeli Barosu 38. Olağan Genel Kurulu” ilk toplantısının aşağıda belirtilen gündemle 05 Ekim 2024 Cumartesi günü 09:00-17:30 saatleri arasında Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda, Baro Başkanlığı ile yetkili organların seçiminin 06 Ekim 2024 Pazar günü 08.30’ da Kocaeli Adliyesi’nde  yapılmasına,

İlk toplantı tarihlerinde Avukatlık Kanunu’nun 87. maddesi gereğince mevcudumuzun yarısından bir fazlasını teşkil eden üyelerin katılımının temin edilememesi halinde Genel Kurul ikinci toplantının nisap aranmaksızın, 12 Ekim 2024 Cumartesi ve 13 Ekim 2024 Pazar günleri aynı yer ve aynı saatlerde yapılmasına, Genel Kurul Gündeminin Baro çevresi Adalet Dairelerinde ve Baro ilan tahtasında duyurulmasına katılanların O.B.K.V.

BİRİNCİ GÜN

1-Yoklama ve Baro Başkanının Genel Kurul Toplantısı’nı açışı.

2- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

3- Bir Başkan, bir Başkan Vekili ve iki üyeden kurulu Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın seçimi.

4-Baro Başkanının konuşması.

5-Konukların konuşması.

6-Meslekte 20 ve 30 yılını dolduran meslektaşlarımız için plaket töreni.

7-2023 – 2024 yılı Baro Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun okunması.

8- 2023 – 2024 yılı Gelir ve Gider Hesaplama Raporlarının okunması.

9- Baro Denetleme Kurulu raporunun okunması.

10- Baro Yönetim Kurulunun aklanması.

11-Gelecek döneme ait baro bütçe tasarısının okunması, görüşülmesi ve Genel Kurul’un onayına sunulması.

12- Nakilden kaynaklı giriş keseneği,  baro giriş keseneği ve baro keseneklerinin belirlenmesi.

13- Baro Merkez ve komisyon yönergelerinde yapılan değişikliklerin okunması. ( Adli Yardım Uygulaması Yönergesi, CMK Uygulaması Yönergesi, Engelli Hakları Merkezi Yönergesi, Avukat Hakları Merkezi Yönergesi)

14- Baro Başkanlığı ve Baro Organlarına adaylık başvurularının kabulü

15- Başkan adaylarının konuşması.

16- Dilek ve temenniler

17- Kapanış

İKİNCİ GÜN

BARO BAŞKANLIĞI VE YETKİLİ ORGANLARIN SEÇİMLERİ

1-BARO BAŞKANI seçimi

2-BARO YÖNETİM KURULU üyeliği için 10 asil, 10 yedek üye seçimi ( en çok oy alan 10 üye asil, onu izleyen 10 üye yedek olarak seçilir)

3-BARO DİSİPLİN KURULU üyeliği için 5 asil 3 yedek üyenin seçimi ( en çok oy alan 5 üye asil, onu izleyen 3  üye yedek olarak seçilir)

4- BARO DENETLEME KURULU üyeliği için 3 asil 3 yedek üye seçimi ( en çok oy alan 3 üye asil, onu izleyen 3  üye yedek olarak seçilir)

5- TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DELEGELİĞİ’ne 3 asil 3 yedek delege seçimi ( en çok oy alan 3 üye asil, onu izleyen 3 üye yedek delege olarak seçilir)

• Seçimde, Baro Başkan adayları için ayrı basılı oy pusulası ve diğer organlar için ayrı basılı oy pusulası kullanılır.
  • Oy pusulaları divan tarafından bastırılarak Seçim Kurulu’na teslim edilir.
  • Seçim Kurulu tarafından mühürlenen oy pusulaları, oy kullanımı için seçmenlere verilir.