İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARININ İPTALİ TALEPLİ DAVAMIZI TÜM BAROLARLA BİRLİKTE AÇTIK

22.03.2021 - 2276
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARININ İPTALİ TALEPLİ DAVAMIZI TÜM BAROLARLA BİRLİKTE AÇTIK

Kocaeli Barosu olarak, her geçen gün artan kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için daha fazla tedbir alınmasını talep ederken; Resmi Gazete’de İstanbul Sözleşmesinden çekilme içerikli Cumhurbaşkanlığı kararıyla karşı karşıya kaldık.

Bu karar, Devletimizin artık kadınları şiddetten korumaya ve şiddeti önlemeye yönelik tedbirler almayacağının ilanıdır. Bu karar kadın katillerini daha da cesaretlendireceği gibi, risk altında yaşayan kadınları daha da korumasız bırakacaktır.

İmzalanmasına öncülük ettiğimiz, yürütme kuruluna yıllarca başkanlık yaptığımız İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı Anayasamıza aykırı olması nedeniyle hukuken yok hükmündedir.

Kadınların “şiddetsiz hayat hakkı “dokunulamaz, devredilemez, vazgeçilemez bir insan hakkıdır. İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı kadınların insan haklarının ihlali özelliğini taşımaktadır.

Kocaeli Barosu olarak, anayasaya aykırı ve yok hükmünde olan Cumhurbaşkanlığı Kararının iptali talepli davamızı tüm barolarımızla birlikte açtık.

Şiddetsiz, eşit ve özgür bir gelecek için “ İstanbul Sözlemesi Yaşatır!” inancıyla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

KOCAELİ BAROSU