ANITKABİR ZİYARETİ

ANITKABİR ZİYARETİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Kocaeli Barosu’nun başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve meslektaşlarımızla birlikte, baromuzun kuruluşunun 84. yılında manevi huzurunuzda bulunmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

17 Kasım 1938 yılında kurulan Baromuz, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine uygun olarak, hukukun üstünlüğünü savunma ve insan haklarını koruma ödevi ile faaliyetlerini sürdüren köklü bir Cumhuriyet kurumudur.

‘Adalet Gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul edilemez’ sözünüzden hareketle, Cumhuriyetimizin kuruluşu ile temelleri atılan Hukuk Devletinin, devamlılığını ve güçlendirilmesini sağlamayı amaç edinerek, mücadeleden vazgeçmeyeceğimize manevi huzurunuzda bulunan tüm meslektaşlarım adına söz veriyorum.

En büyük eseriniz ve emanetiniz olan Cumhuriyeti, fikirlerinizin izini sürerek,  azim ve kararlılıkla SONSUZA dek yaşatmaya devam edeceğiz.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. (18.11.2022)