23.12.2020 - 2518

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Kapsamında avukatların ve stajyer avukatların baro kesenekleri ile staj kredi borçları faizlerinin yapılandırılması

Hazırlık çalışmalarında Türkiye Barolar Birliği’nin de yer aldığı  17.11.2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 7256 sayılı  “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” yürürlüğe girmiştir.

Bu kanunun “Diğer Hükümler” başlıklı 4 inci maddesinin 6 uncu fıkrası  ile 31.08.2020 tarihi itibariyle ödemesi gerektiği halde bu kanunun yayımı itibariyle ödenmemiş olan 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümlerine göre Avukatların ve Stajyer Avukatların baro kesenekleri ile staj kredi borçları faizlerinin yapılandırılması düzenlemektedir.

Alınan Kanunun 4. maddesi uyarınca uygulama esasları şunlardır.

1-Yapılandırmadan yararlanabilinmesi için 31.01.2021 tarihine kadar kesenek boşları içi alacaklı baroya,staj kredisi borcu için Türkiye Barolar Birliğine başvurması gerekmektedir.

2-Avukatların ve stajyer avukatların baro kesenekleri ile  staj kredisi borçlarının asıllarının tamamının birinci taksidini 28.02.2020 tarihine kadar, kalanınında aylık dönemler halinde altı (6) eşit taksitte ödemesi gerekmektedir.

ÖDEME ŞEKİLLERİ:

-Baro hesabına eft,havale yapılabilir.

-Bonus kredi kartlarına, pos üzerinden 6 taksit uygulanmaktadır.

-Kredi Kartı bilgileri paylaşıldığında mail order üzerinden altı(6) taksit

(Kart numarası,Son kullanım tarihi,Güvenlik numarası)

KOCAELİ BAROSU BAŞKANLIĞI HESAP BİLGİLERİ

Alıcı : Kocaeli Barosu Başkanlığı

İban: TR66 0003 2000 0000 0073 7570 48

Banka: Türk Ekonomi Bankası -Bekirpaşa Şubesi

DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.