15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

15.07.2019 - 1978
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemize ve demokrasimize yapılan hain saldırının yıldönümünde, menfur kalkışmanın faillerini lanetliyor, demokrasimizin kahramanları Şehit ve Gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Ulu Önderimizin işaret ettiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti tüm egemenlik yetkisini kayıtsız ve şartsız olarak milletimizden almaktadır.

Demokrasimize yönelen her türlü saldırı dün olduğu gibi bugün de en sert şekilde karşılık bulacaktır.

Hukuk kurumu olarak; meşru, Anayasal tüm hakların kullanımı ve geliştirilmesi Baroların görevleri  arasındadır. Bu haklara yönelik saldırılarda da Barolar üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir.

Demokrasimizin, o veya bu şekilde askıya alınmasının, fesada uğratılmasının, ortadan kaldırılmaya çalışılmasının acılarını yaşayan biz hukukçular benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Hain darbe girişimine karşı mücadelede yaralanan ve şehit düşen kahramanlarımızı minnetle anarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlarız.

KOCAELİ BAROSU