TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN VE EMEKÇİ YURTTAŞLARIMIZIN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLARIZ.

01.05.2020 - 1912
TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN VE EMEKÇİ YURTTAŞLARIMIZIN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLARIZ.

                                                                                                   1 MAYIS KUTLU OLSUN !

                        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Yıllardır olduğu gibi bugün de tüm işçi ve emekçilerimizin, meydanlarda, omuz omuza, coşkuyla kutladığı bir 1 Mayıs arzusundaysak da, yaşanan pandemi buna mani olmaktadır.

                   1 Mayıs denildiğinde akla ilk olarak işçi sınıfı gelmektedir. Bugünse emeğin en önemli temsilcileri; yüzleri maskeden elleri eldivenden, dezenfektandan deforme olmuş sağlık emekçileri başta olmak üzere kısıtlı koşullarda yaşamın devamını sağlamak için farklı sektörlerde çalışan tüm emekçilerdir.

                   Yaşanan sağlık krizi bize bir kez daha, yapılan tüm çağrı ve kısıtlamalara rağmen, ekonomik ve sosyal güvencesi olmayan milyonlarca emekçinin sokağa çıkmak zorunda olduğunu göstermiştir.

                   Dünyadaki kaynakların sınırlı oluşu ve nüfusa göre adil bir şekilde dağıtılmaması, bu adaletsizliğin erk sahipleri lehine artarak sürdürülmesi, küresel çapta ekonomik ve sosyal krizlere her zaman neden olmuştur. Ancak bugün, doğanın ve kaynaklarının sonsuz talanı bizleri küresel sağlık krizleri ile de mücadele etmek zorunda bırakmıştır.

                   Böyle bir dönemde tüm insani haklarından soyutlanarak üretimin mekanik parçalarından biri, bir üretim aracı olarak görülen işçi sınıfının; altında ezildiği adaletsiz düzenin sona erdirilmesi gerektiği açıktır. Başta bugün bizler için savaş veren emekçiler olmak üzere eşitsizlik ve adaletsizlikten yara alan tüm kesimlerin sırtında yükselen sömürü düzeninin insanoğlu tarafından önü alınmazsa doğanın gereğini yapacağı artık görülmüştür.

                   Canı pahasına çalışan emekçilerin ve birlik duygusu ile kenetlenen toplumun tüm kesimlerinin çabalarının sonuç vermesi ile pandeminin bir an önce son bulmasını; pandeminin yarattığı olağanüstü koşullardan ders çıkartılarak emeğin, emekçinin hak ettiği yere ve aydınlık günlere kavuşturulmasını diler, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Bayramını kurtlarız.

                                                                                                                                                                                                        KOCAELİ BAROSU