Mobil Duruşma Takip Sistemi

09.01.2020 - 3342
Mobil Duruşma Takip Sistemi

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

Bilindiği üzere; 2020 yılı ocak ayı itibariyle Mobil Mübaşir – Duruşma Takip Sistemi, Baromuz tarafından devreye alınmıştır.  Kocaeli Barosu Web sayfası ile entegre şekilde çalışan Kocaeli Barosu mobil uygulaması üzerinden  tüm meslektaşlarımızın bu uygulamayı kolaylıkla kullanabilmesi için  gerekli altyapı oluşturulmuştur. 

Sistemin çalıştırılabilmesi için; öncelikle eski uygulamanın silinerek, Baromuzca yakın zamanda güncellenerek daha kullanışlı hale getirilen yeni Kocaeli Barosu mobil uygulamasının,  Playstore ve Appstore üzerinden indirilmesi gerekmektedir.  Mobil uygulama içerisinde Avukat Duruşma Takip ve Mübaşir Duruşma Takip isimleri ile iki ayrı alan yer almaktadır.

Bu alanlar üzerinden oturum açıldıktan sonra, mübaşirler cep telefonları ile çok kısa sürede sırası gelen duruşmaları ilgili avukata SMS marifetiyle bildirebilmektedirler.  Bu bildirim ile eş zamanlı olarak baro odaları içerisindeki ekranlarda avukatın çağrıldığı mahkeme ve avukatın ismi ekrana yansıtılmaktadır. Ayrıca taraf sayısı fazla olan dosyaların avukatlarına çoklu duruşma mesajıı gönderilebilmektedir.

Duruşma  bildirimi gelen avukat ise, uygulama içerisinde kendine ait alan üzerinden yapılan duruşma çağrılarını görebilmekte ve başka bir duruşmada ve duruşması devam etmekte ise  BEKLET butonuyla çağrı yapan mübaşire aynı kanal üzerinden dönüş yapabilmektedir.

Bu sistemin devreye alınmasındaki amaç, adliyelerde görev yapan mübaşirlerin adliye koridorlarında yapmış oldukları sesli çağrının yerine, uygulama üzerinden kurulan iletişim ile daha etkin ve kolay bir yöntemin benimsenmesidir.   

Bu sistemin, hem adliyelerdeki mübaşirler tarafından, hem de meslektaşlarımız tarafından etkin kullanılması duruşmaların kaçırılmadan takibi için son derece önem arz etmektedir. Meslektaşlarımızın, güncel Kocaeli Barosu mobil uygulaması üzerinden kendi cep telefonlarında bu sistemi etkin hale getirmesi, mübaşirlerin de, meslektaşlarımız tarafından bu sistemi kullanmaya teşvik edilmesi duruşmaların kolaylıkla takip edilmesine ve biz avukatların zaman tasarrufu sağlamasına  imkan sağlayacaktır.  

MESLEKTAŞLARIMIZA SAYGIYLA DUYURULUR

KOCAELİ BAROSU

Apple cihazlara indirmek için tıklayınız.

Android cihazlara indirmek için tıklayınız.