ANKARA BAROSUNUN 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ

14.07.2019 - 1550
ANKARA BAROSUNUN 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ  KUTLUYORUZ

Cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğü için her şartta mücadele etme kararlılığında olan Kocaeli Barosu olarak Ankara Barosu’nun yanında, bu değerlere düşman hain terör örgütlerinin tam karşısındayız.

Kurulduğu günden beri, Cumhuriyet’in kazanımlarından ödün vermeyen, hukukun üstünlüğü için her daim çabalayan Ankara Barosu hakkında, TBMM İnsan Hakları Komisyonu toplantısında, İçişleri Bakan Yardımcısının yapmış olduğu açıklama basına yansımıştır.
Dışişleri Bakanlığı personeline yönelik yapılan operasyon sonrasında, gözaltı sürecindeki işkence iddialarına dair Ankara Barosu’nun yaptığı ve rapor haline getirilen inceleme sonucu Ankara Barosunun FETÖ ile ilişkilendirilmesi  talihsiz bir açıklama olarak değerlendirilmektedir.

Bu konunun Savcılık tarafından ivedilikle soruşturulacağını ve gerçeğin ortaya çıkarılacağını umuyoruz.

Kamuoyuna yansıyan  bu iddiaları yasal sorumluluğu gereği  inceleme konusu yapan Ankara Barosunu hain bir terör örgütü ile ilişkilendirmeye ve  algı yaratmaya çalışmak kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

Bu nedenlerle Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi ,temel hak ve özgürlükler için birlikte mücadele etmekten onur duyduğumuz  Ankara Barosu hakkındaki iddiaları şiddetle kınadığımızı bildirir, 14 Temmuz 1924 tarihinde kurulan Ankara Barosunun 95. kuruluş yıldönümü kutlarız.

KOCAELİ BAROSU