"5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ" SEBEBİYLE ANITKABİRİ ZİYARET ETTİK

05.12.2018 - 1889
"5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ" SEBEBİYLE ANITKABİRİ ZİYARET ETTİK

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Kocaeli Barosu olarak resmi törenle Anıtkabir ziyaret edildi.

Ziyaret esnasında Baro Başkanımız Av Bahar GÜLTEKİN CANDEMİR anıtkabir anı defterini imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,

Kocaeli Barosu olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz.

Siz, milli kurtuluşu sağlayan eşsiz bir lider, kararlı realist seçkin bir devlet adamı, hepsinin ötesinde Türk Milletini çağdaş uygarlığa ulaştıran, çığır açan büyük bir devrimcisiniz.

Sadece Türk toplumu için değil modernleşmek ve bağımsızlığını kazanmak isteyen tüm dünya milletleri için bir rehber ve ilham kaynağısınız.

"Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendinden daha büyük bir gayeyi elde etmek için belli başlı bir vasıtadır, gaye fikirdir…. Bir fikrin istihsaline dayanmayan zafer payidar olamaz. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olması için çağdaş medeniyetin bir ortağı, bir parçası haline gelmek, bin bir fedakarlıkla sağlanan bağımsızlığın muhafazası şarttır." Sözünüzden hareketle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çağdaş medeniyetin bir parçası olarak tam bağımsızlığını korumak hepimizin en önemli görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş bir devlet olması hedefiniz doğrultusunda Türk kadınının pek çok ülke kadınından önce seçme ve seçilme hakkını kazanması için vermiş olduğunuz mücadele neticesi huzurunuzda 80 yıllık köklü bir geçmişi olan Kocaeli Barosu'nun kadın Başkanı olarak bulunmak benim için ayrı bir onur ve şükran sebebidir.

Bizler bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için sizden aldığımız mücadele, güç ve azmi ile gösterdiğiniz yolda tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.

 

 

                                                                       En derin minnet ve şükran duygularımla….

                                                                                   Kocaeli Baro Başkanı

                                                                       Av.Bahar GÜLTEKİN CANDEMİR